Jump to content

  • Log in with Facebook Log in with Twitter Log In with Google Log In with Steam Sign In
  • Create Account
Photo

Commands


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
OFFLINE   =EMP=Avery13

=EMP=Avery13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 202 posts
15
On a distinguished road
  • LocationProvidence, RI
I created a few new custom commands for my server. I put them in the shrubbot.cfg file and they pull up on the server. I also have a .pk3 for a few sounds specifically for them. I have it titled as commands.pk3 and it is located in my silent folder. The problem is that it will not use it in game and I don't even get an error for it when I am in game saying that there is no path. I must have something written wrong. Here is an example of one of them:

[command]
command = bang
exec = playsound silent/commands/pulp.wav; cp Oh I'm sorry, did I break your concentration?
desc = Plays pulp fiction sound
levels = 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


As you can see, the command is !bang. When done, the "Oh i'm sorry, did I break your concentration?" pops up like it is suppose to.
The file i am trying to use in the commands.pk3 file is pulp.wav

What is wrong here?

#2
OFFLINE   hellreturn

hellreturn

    Management

  • Management
  • PipPipPipPip
  • 2693 posts
158
On the road to fame
Can you play the sound using:

rcon playsound soundpath\filename.wav

There can be 2 issues if above doesn't work correctly.

1. Incorrect wav file format.
2. Path is wrong.

Can you post your link to download soundpack ? I will test it on my test server.

#3
OFFLINE   =EMP=Avery13

=EMP=Avery13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 202 posts
15
On a distinguished road
  • LocationProvidence, RI
I've messed with it a little bit. I now have a sound folder in my silent folder, and in that file there is another one that is named silent. then I have the .wav files in that folder. the path is now "silent/sound/silent/pulp.wav".

I tried what you mentioned, nothing even pops up for it to be wrong. Should sound folder be in my general server folder and the path changed to "sound/silent/pulp.wav"?

#4
OFFLINE   hellreturn

hellreturn

    Management

  • Management
  • PipPipPipPip
  • 2693 posts
158
On the road to fame
Try this in console:

rcon playsound silent/sound/silent/pulp.wav

If you can hear the sound, location is correct and then use this:

[command]
command = bang
exec	= playsound silent/sound/silent/pulp.wav; cp Oh I'm sorry, did I break your concentration?
desc	= Plays pulp fiction sound
levels	= 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


#5
OFFLINE   gaoesa

gaoesa

    Advanced Member

  • Management
  • PipPipPipPip
  • 4391 posts
341
Will become famous
  • LocationFinland
Just something that could easily be wrong, start the path from the fs_game folder. What I mean is, only put those folders in the path that are used inside the pk3.

I don't know is that the case here, but I got suspicious because you have the silent as the first folder in the path.

#6
OFFLINE   =EMP=Avery13

=EMP=Avery13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 202 posts
15
On a distinguished road
  • LocationProvidence, RI

Try this in console:

rcon playsound silent/sound/silent/pulp.wav

If you can hear the sound, location is correct and then use this:

[command]
command = bang
exec	= playsound silent/sound/silent/pulp.wav; cp Oh I'm sorry, did I break your concentration?
desc	= Plays pulp fiction sound
levels	= 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

I moved the sound folder to my main server folder where you can find the etmain and silent folders and everything. I tried the command you suggested without the first silent since that would be the soundpath.. didn't do anything.

Man, why do I have to be such a NOOB when it comes to this?! lol

#7
OFFLINE   hellreturn

hellreturn

    Management

  • Management
  • PipPipPipPip
  • 2693 posts
158
On the road to fame
Anywhere I can download your sound pk3?

#8
OFFLINE   =EMP=Avery13

=EMP=Avery13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 202 posts
15
On a distinguished road
  • LocationProvidence, RI
Attached File  commands.pk3   103.36KB   5 downloads

#9
OFFLINE   gaoesa

gaoesa

    Advanced Member

  • Management
  • PipPipPipPip
  • 4391 posts
341
Will become famous
  • LocationFinland
There isn't actually any folders inside the pk3, so the command should be
playsound pulp.wav

And the file commands.pk3 belongs to the silent folder on the server.

#10
OFFLINE   =EMP=Avery13

=EMP=Avery13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 202 posts
15
On a distinguished road
  • LocationProvidence, RI
Still nothing. I didn't think the folder paths had to be in the .pk3 file?
Currently, we have the .wav files separately in their own sound file names silent. That folder is in the sound folder that is in the main server folder.

#11
OFFLINE   =EMP=Avery13

=EMP=Avery13

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPipPip
  • 202 posts
15
On a distinguished road
  • LocationProvidence, RI
Nevermind. I got it working. Just had to put that .pk3 in the silent folder. Thanks guys!

#12
OFFLINE   hellreturn

hellreturn

    Management

  • Management
  • PipPipPipPip
  • 2693 posts
158
On the road to fame
You are welcome :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users